Lief, lijf & leven

In het voorlichtingsprogramma ‘Lief, Lijf & Leven’ worden op een heel gestructureerde manier vele facetten van de seksuele ontwikkeling belicht. Lief, Lijf en Leven is speciaal bedoeld voor kwetsbare jongeren.

Lief, lijf & leven

Wil je aan de slag met deze online versie van Lief, Lijf en Leven? Helaas kan dat alleen als je organisatie een abonnement heeft op Jouw Omgeving


Voor wie?

De preventieve module Lief, Lijf en Leven geeft voorlichting aan kwetsbare jongeren vanaf twaalf jaar over onder andere sexting, intimiteit, seksueel misbruik en het gebruik van sociale media. Velen uit deze doelgroep missen kennis over het eigen lichaam en vragen om een aangepaste manier van communiceren. Lief, Lijf en Leven brengt de informatie op een begrijpelijke en concrete manier in beeld. Zo kan de module goed werken wanneer bijvoorbeeld iemand te maken heeft gehad met seksueel misbruik als slachtoffer of als dader.

Thema’s

De module bestaat uit verschillende hoofdstukken, beginnend met vriendschap, hoe maak je vrienden, wat is het verschil tussen vriendschap en relatie tot aan intimiteit en seksueel contact. Uit het werkveld is er een grote vraag naar materiaal rondom het thema seksualiteit. Ontwikkeling van materiaal op het gebied van dit thema is nodig om kennis en weerbaarheid van kwetsbare jongeren te vergroten.

Media


Nieuws over Lief, lijf & leven

Dit doen we ook

B-Appy