Lief, lijf & leven

In het voorlichtingsprogramma ‘Lief, Lijf & Leven’ worden op een heel gestructureerde manier vele facetten van de seksuele ontwikkeling belicht. Lief, Lijf en Leven is speciaal bedoeld voor kwetsbare jongeren.

Lief, lijf & leven

Voor wie?

De preventieve module Lief, Lijf en Leven geeft voorlichting aan kwetsbare jongeren vanaf twaalf jaar over onder andere sexting, intimiteit, seksueel misbruik en het gebruik van sociale media. Velen uit deze doelgroep missen kennis over het eigen lichaam en vragen om een aangepaste manier van communiceren. Lief, Lijf en Leven brengt de informatie op een begrijpelijke en concrete manier in beeld. Zo kan de module goed werken wanneer bijvoorbeeld iemand te maken heeft gehad met seksueel misbruik als slachtoffer of als dader.


Thema’s

De module bestaat uit verschillende hoofdstukken, beginnend met vriendschap, hoe maak je vrienden, wat is het verschil tussen vriendschap en relatie tot aan intimiteit en seksueel contact. Uit het werkveld is er een grote vraag naar materiaal rondom het thema seksualiteit. Ontwikkeling van materiaal op het gebied van dit thema is nodig om kennis en weerbaarheid van kwetsbare jongeren te vergroten.


Aan de slag

Wil je aan de slag met Lief, Lijf en Leven? Dat kan op een laagdrempelige manier. Je betaalt eenmalig €27 per cliënt. Dit is inclusief de e-learning voor de behandelaar. 

Maakt jouw organisatie al gebruik van Jouw Omgeving? Dan is het Lief, lijf en leven te starten via de beheeromgeving. Maakt jouw organisatie nog geen gebruik van Jouw Omgeving? 

Stuur ons een mailtje en we zorgen dat je aan de slag kunt. Wil je liever eerst meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Media